Turistička agencija | letovanja | zimovanja

enjoy-travel

SIVOTA

SIVOTA predstavlja prelepu, gotovo neiskvarenu prirodnu destinaciju u Grčkoj, kakvu je sve teže naći. To je malo mesto na obali Epirske prefekture, na putu za Pargu, iz pravca glavnog grada Igumenice.

Ukoliko tražite mirno naselje za svoj odmor, koje ima sve potrebne ustanove, ali ipak i dalje živi neiskvarenim tradicionalnim životom, onda je Sivota pravo odredište za Vas. Centar Sivote nalazi se u mirnoj priobalnoj oblasti, gde možete da uživate u pogledu na dva ostrvca u seoskom zalivu, ili na Krf i Paksos. Velik izbor lepih plaža i nekolicina šumovitih ostrvaca nude Vam mesto za potpuno opuštanje i odmor.

Do plaža je lako doći peške, ili iznajmljenim čamcem. Neke plaže su na 10 do 15 minuta udaljene od centra mesta. Do plaže Bela Vraka, koja je jedna od najlepših, potrebno je oko 15 minuta hoda. Plaža Mega Amos nalazi se nešto dalje, ali na njoj možete naći gostionicu, u kojoj možete probati tradicionalnu grčku hranu. Nijedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta. o ostrva i plaža moguće je doći i čamcem.

Najbolji način da upoznate sve plaže i zalive, predstavlja iznajmljivanje čamca, jer postoje mesta do kojih se peške ne može stići. Ukoliko ste ljubitelj noćnog života, ovde možete naći prijatne kafiće i uživati u gostoljubivosti domaćina.