Turistička agencija | letovanja | zimovanja

enjoy-travel

OLIMPSKA RIVIJERA

Provincija Pieria nalazi se u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine legendarna planina Olimp i Pieriske planine. Oblast Pierie zauzima površinu od 1.516 kilometara kvadratnih u kojoj živi oko 134.000 stanovnika. Glavni grad oblasti je Katerini.

Glavna karakteristika obale su široke peščane plaže koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom. U centralnoj Pierii nalaze se dva letovališta povezana širokom peščanom plažom i šetalištem, Paralija i Olympic Beach, koji svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista.

Paralia se nalazi u podnožju planine Olimp 6 km udaljena od grada Katerini. Prelepa duga peščana plaža i veliki broj prodavnica, restorana, taverni, barova i noćnih klubova zadovoljavaju potrebe i najzahtevnijih turista. Zaljubljenike u kupovinu grčki trgovci će sigurno privući bogatom ponudom suvenira, nakita, krzna, odeće ...